Boekpresentatie "Zegen of kopzorg".

Bestuur Historische Vereniging Zutphen en de werkgroep nodigen u allen van harte uit voor de introductiebijeenkomst van het boek "Zegen of kopzorg".In de 17e eeuw ontworstelde de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zich aan de Spaanse overheersing. Vestingstad Zutphen werd ook frontier- en garnizoensstad en vervulde een belangrijke functie in de verdediging van de Republiek. Het garnizoen – een bonte afwisseling van voetsoldaten, ruiterij, kanonniers, pontonniers, wielrijders en koloniale troepen – bleef tot 1922.

Wat hebben deze troepen betekend voor de stad en haar inwoners? De Werkgroep “Garnizoensstad Zutphen” van de Historische Vereniging Zutphen heeft er enthousiast en vasthoudend onderzoek naar gedaan.1606 Cover Zutphen Garnizoenstad def versie

Het resultaat is het boek: “Zegen of kopzorg? Zutphen drie eeuwen garnizoensstad.”
Op 9 september aanstaande om 20:00 uur zal in de Burgerzaal, Lange Hofstraat, Zutphen het eerste exemplaar worden overhandigd aan de heer Dirk Staat, Hoofdconservator van het Nationaal Militair Museum. (zaal is om 19.30 uur open)

Daarna is er gelegenheid het glas te heffen op het succes van dit boek en om het boek aan te schaffen voor de introductieprijs van € 13 in plaats van de officiële prijs van € 15.