Uitnodiging opening en expositie van het Project Tramweg Zutphen - Emmerik.

Op 2 november 1900 werd de rechtsvorm Tramweg Maatschappij ‘Zutphen Emmerik’ opgericht (ZE). Op 10 september 1902 werd de verbinding feestelijk geopend . Eind 1952 werd het traject Baak- Hummelo opgeheven.

Dit stukje unieke geschiedenis moet namens de initiatiefnemers de blijvende aandacht krijgen die het verdient. Als juist blijkt dat een van deze initiatiefnemers ook nog authentieke spoor in bezit heeft, vormt dit het startpunt van het project “Tramweg Zutphen Emmerik’. Een echt stukje Achterhoekse en Baakse (tram) geschiedenis.

We willen op zaterdagmiddag 15 juni 2019 het Tramspoor openen en een informatiepaneel onthullen.

Ook de Historische Vereniging is hierbij aanwezig. We trappen hier af met het op de kaart zetten van de tramlijn op onze website www.zutphenopdekaart.nl.

We hopen hier alle foto's die beschikbaar zijn van de tram een plekje te kunnen geven ondersteund door veel historische informatie.We starten die middag om 13.00 uur met een lezing en hebben hiervoor tram expert Dhr. J. Nieweg kunnen strikken. Daarnaast is er op 15 juni en 16 juni een Tram EXPO met ondersteuning van diverse instanties en vrijwilligers uit de gehele Achterhoek, maar ook uit de Tramwegstichting gevestigd uit Den Haag.

Dit is voor uw leden gratis toegankelijk.

uitnodiging EXPO TRAMweg Zutphen Emmerik