Open Monumentendag 2019

De Open Monumentendagen 2019 zijn dit jaar op zaterdag 14 september van 10.00 - 17.00 uur en op zondag 15 september van 11.00 - 17.00 uur.

Onze bestuursleden Ineke Hissink-Kapper en Eric van Schie zijn nauw betrokken bij de organisatie van dit weekend. Er is door het enthousiaste comité een programma samengesteld rond het landelijke thema ‘Plekken van Plezier’. Veel monumenten zijn weer te bezichtigen, en/of bieden speciale attracties aan. Het programma ademt de vrolijke titel.

De Burgerzaal in de Lange Hofstraat is ook dit jaar weer het kloppend hart met het informatiecentrum, en als startpunt van rondleidingen. Ook onze Werkgroep Bouwhistorie verzorgt rondleidingen.

Op vrijdagavond 13 september, voorafgaand aan de dagen, is in Warken de spectaculaire opening van de Open Monumentendagen 2019. De Warkense Molen verandert die avond in de Moulin Rouge. In de openlucht wordt de film “het leven is vurrukkulluk” vertoond. Naast de film zijn er ook diverse optredens.

Wel een eigen stoel of kleedje meenemen om een beetje makkelijk te zitten! Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Aanvang programma: 20.00 uur, vertoning film: 21.00 uur, einde programma: +/- 22.45 uur

Op de website www.openmonumentendagzutphen.nl kunt u in de loop van augustus alle informatie vinden over het boeiende programma.