Zutphen in de prehistorie

Agenda

Start : 14 januari 2020.
Locatie : Regionaal Archief Zutphen, Spiegelstraat 13-17.
Aanvang 19.30 uur - zaal open 19.00 uur.

De kosten bedragen per avond € 17,50 per persoon (voor leden € 15,00).
Een hand-out van de modules wordt digitaal beschikbaar gesteld.
In de pauze wordt, afhankelijk van de mogelijkheden, een kopje koffie/thee aangeboden.

De cursus wordt in de vorm van een hoorcollege gegeven. Maximaal 15 tot 20 personen en met een minimum van tien personen.


Millennia voordat Zutphen een stad werd, woonden er al mensen op deze plek. Wanneer we meer willen weten over de diepst reikende wortels van onze woonomgeving, dan moeten we minstens 10.000 jaar terug in de tijd. In deze cursus wordt de prehistorische “geschiedenis” van Nederland behandeld, waarbij wordt gekeken wat de archeologie in Zutphen heeft toegevoegd aan deze kennis. Daarbij passeren de mooiste Zutphense vondsten de revue

Curriculum Vitae:  Bert (H.A.C.) Fermin (* Heerlen, 1970)

Bert FerminStudeerde in Leiden af als prehistorisch archeoloog. Na als “nomadisch” archeoloog werkzaam te zijn geweest van Maastricht tot Purmerend, in 2001 neergestreken in Zutphen. Sindsdien heeft hij tientallen archeologische opgravingen geleid in en rond Zutphen en Doesburg en evenzoveel  publicaties geschreven over de resultaten daarvan. Niet alleen over de prehistorie, maar ook over de archeologie van middeleeuwen en nieuwe tijd. De meeste daarvan zijn verschenen in de reeks Zutphense Archeologische Publicaties. De fascinatie voor archeologie ligt voor hem in het gegeven dat iedere plek waar je loopt op ieder moment in de tijd een betekenis heeft gehad voor de mensen die er woonden of werkten. Het is de kunst om met de vaak schamele sporen te achterhalen wat die betekenis is geweest en hoe deze mensen leefden.

inschrijven vierkant