•   NL DE EN FR

Zoeken

Aanmelden als nieuw lid

Aanmelden nieuwsbrief

Intranet bestuur

Logincode  
Wachtwoord  

Werkgroepen

Er zijn momenteel drie historische werkgroepen actief en één is slapende. De Werkgroep Bouwhistorie Zutphen is de oudste. Zij hebben in 2009 hun 15-jarig bestaan gevierd. Het werk wat daar gedaan wordt is nog lang niet af. Pas als alle (Middeleeuwse) panden in Zutphen -en dat zijn er heel wat- grondig onderzocht en beschreven zijn, komt er zicht op het opheffen van deze werkgroep. Het was de enige werkgroep in zijn soort in Nederland. Sinds enige tijd zijn er enkele werkgroepen actief in Nederland volgens het "Zutphens" model.
Een andere werkgroep houdt zich bezig met het thema Zutphen: Garnizoensstad. Daar moet ook t.z.t. een boekjvan komen. Iedere week zijn er in het Archief leden van de werkgroep om onderzoek te doen De werkwijze lijkt op die van de werkgroepen Deventerwegkwartier/Rozenhof,de Hoven, Barlheze en de Mars. Deze vier opgeheven werkgroepen waren 'klaar'. Hun bevindingen zijn neergelegd in vier boeken:

  • Zutphen ontmantelde vestingstad,
  • Aan het eind van de lange brug begint de Hoven
    en het op 31 oktober 2007 gepubliceerde boek
  • Lopen door het verleden van het Barlhezekwartier.
  • Van Kelder tot Kap, publicatie 11 september 2009.
  • Zutphen de Mars, publicatie 7 september 2012.

De meeste boeken zijn nog te koop in de boekhandel en/of bij het Regionaal Archief Zutphen.
De werkgroep Nieuwstad ligt stil. Maar mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact op met het bestuur. e-mail info@historiezutphen.nl
Wie meer wil weten over de bestaande werkgroepen kan klikken op de knop met de naam van de werkgroep.