•   NL DE EN FR

Zoeken

Aanmelden als nieuw lid

Aanmelden nieuwsbrief

Intranet bestuur

Logincode  
Wachtwoord  

Werkgroep Bouwhistorie Zutphen

WBHZ

De WBHZ bestaat nu al 20 jaar, namelijk sinds 1994. Tot voor kort was deze werkgroep de enige in haar soort; nu is er net zo'n werkgroep in Deventer en ook in Dordrecht is men bezig met de oprichting van een bouwhistorische werkgroep. In die tijd heeft de WBHZ zo'n 200 panden in Zutphen onderzocht. Dat had ook gevolgen voor de Zutphense geschiedschrijving. Meer hierover.


  Achtergronden     Databank    Werkgroepleden    Relaties     Werkwijze  

Activiteiten

 Kamper bezoek

 

As gevolg van ons bezoek aan Kampen vorig jaar bezocht een delegatie uit Kampen ons om te onderzoeken of een vergelijkbare werkgroep daar ook levensvatbaar zou kunnen zijn.

De Kamper delegatie bestond uit vijf personen, waaronder onze gids indertijd, Carin Koopman. Van onze kant namen vier mensen deel aan het gesprek, met een dubbelrol voor Johans Kreek; die zat zowel in het Zutphense als in het Kampense hok. HOK staat ook voor Historisch Onderzoek Kampen.

De Kampenaren werden op de hoogte gesteld van onze manier van doen. Blijkens hun verslag waren ze er van onder de indruk dat we zo'n 200 panden hebben onderzocht. Fijntjes staat erbij 'van in totaal 450 monumenten'. Enerzijds worden we er zo op gewezen dat we nog lang niet klaar zijn, anderzijds is het de Kampenaren kennelijk ontgaan dat we ons niet beperken tot monumenten.

Mocht er in Kampen ook een werkgroep bouwhistorie ontstaan en als dat in Dordrecht ook gaat lukken, dan krijgt Zutphen er op een nieuwe manier een paar dochtersteden bij. Deventer, Dordt en Kampen, een mooi rijtje'.