•   NL DE EN FR

Zoeken

Aanmelden als nieuw lid

Aanmelden nieuwsbrief

Intranet bestuur

Logincode  
Wachtwoord  

Werkgroep Bouwhistorie Zutphen

WBHZ

De WBHZ bestaat ruim 20 jaar, namelijk sinds 1994. Tot voor kort was deze werkgroep de enige in haar soort; nu is er net zo'n werkgroep in Deventer en ook in Dordrecht en Kampen is men bezig met de oprichting van een bouwhistorische werkgroep. In die tijd heeft de WBHZ zo'n 200 panden in Zutphen onderzocht. Dat had ook gevolgen voor de Zutphense geschiedschrijving. Michel Groothedde vertelt daarover; u kunt er ook over lezen.


  Achtergronden     Databank    Werkgroepleden    Relaties     Werkwijze  

Activiteiten

Torens van Zutphen

 

Natuurlijk was de Werkgroep van de partij op de Monumentendag, en wel op twee manieren.

De eerste manier was het aanbieden van het 'Torenproject' aan wethouder Patricia Withagen; zij heeft onderwijs in haar portefeuille. En dit torenproject is bedoeld om scholieren, via wetenswaardigheden over tien Zutphense torens, te interesseren voor dingen van vroeger. Links ziet u werkgroeplid Pieter van Hilten de wethouder -en de aanwezigen- uitleggen hoe dat project in elkaar zit. De wethouder was er blij mee. Dat mag ook wel, want zij heeft de allereerste en momenteel enige papieren versie. Binnenkort is er een PDF-versie die je kunt downloaden.

De tweede manier was het laten zien van de binnenkant van enkele panden. Bezoekers konden intekenen op telkens een van vier excursies. Het bleek vaak moeilijk kiezen; sommigen wilden al de panden wel zien. Je kon zolders bekijken, kelders, een traptoren en nog veel meer.

En, o ja, na de aanbieding kon wie dat wilde, met Pieter mee om gericht te kijken naar de toren van de Sint Walburg, net bij de Burgerzaal om de hoek.