12 februari 2024

Zutphen: geschiedenis in vogelvlucht

Meer weten over Zutphen? Maar dan wel toegankelijk? Dat kan met het nieuwe boek ‘Zutphen, geschiedenis in vogelvlucht’. Zutphen is een van de oudste steden van Nederland. De verhalen die daarbij horen vinden we in deze nieuwe uitgave terug.

Van de ‘Prinses van Leesten’ uit de prehistorie. De graven van Zutphen en de middeleeuwse vestingstad. De wereldberoemde librije in de Walburgiskerk. Het ontstaan van Warnsveld. Maar ook de komst van spoorwegen en wat dit voor de stad betekende. Armenzorg in de afgelopen eeuwen. De donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog en het naoorlogs herstel. Tot en met het verhaal achter de verdwenen wijken en het ontstaan van de nieuwe wijken Leesten en Noorderhaven.

Verdienste van dit boek is dat al deze onderwerpen op een toegankelijke manier bij de lezer worden gebracht. Korte hoofdstukken gaan helder in op de verschillende deelonderwerpen. Wil je het boek in één keer uitlezen? Prima, in ruim 60 pagina’s wordt het hele verhaal over de geschiedenis van onze stad verteld. Wil je even precies weten wat het ontstaansverhaal is van de Librije, of wat de oorsprong is van de wijk ‘De Hoven’ dan vind je de antwoorden snel terug in deze uitgave. Wil je alleen maar kijken? Pak dan het boek ook op. Je vindt een schat aan prachtig beeldmateriaal dat de geschiedenis van stad heel tastbaar maakt.

‘Zutphen, geschiedenis in vogelvlucht’ is een uitgave tot stand gebracht onder redactie van de Historische Vereniging Zutphen en nu verkrijgbaar in de Zutphense en Warnsveldse boekwinkels.

‘Zutphen, geschiedenis in vogelvlucht’
ISBN 978-90-832579-3-8
Historische Vereniging Zutphen | Achterhoek Uitgevers
Prijs € 16,95. Leden van de HVZ krijgen tegen inlevering van de bon uit het Verenigingsnieuws van november,  € 3,00 korting!