•   NL DE EN FR

Zoeken

Aanmelden als nieuw lid

Aanmelden nieuwsbrief

Intranet bestuur

Logincode  
Wachtwoord  

Welkom bij Historische Vereniging Zutphen

 

 
Agenda

Electronische Nieuwsbrief april 2015 is nu beschikbaar.


Historische Vereniging Zutphen organiseert op zondag 26 april 2015 een fietsexcursie o.l.v. Jeroen Krijnen

Start van de  fietsexcursie aan de voet van de Wijnhuistoren.

AANVANG10:00 uur. Maximaal aantal deelnemers 10.00 uur.

De HVZ trekt eropuit. Wat is er mooier dan de rijke historie van Zutphen ter plekke te beleven!? Bij de meeste excursies is er sprake van een beperkt aantal deelnemers. Deelname aan de excursies is voor leden van de HVZ gratis. Deelnemers moeten zich aanmelden bij coördinator Mary van der Haring via (0575) 47 08 76 of 06-28990680, of per e-mail via info@historiezutphen.nl.

Thema van deze excursie o.l.v. Jeroen Krijnen is: “Zutphen industrieel erfgoed”.

Jeroen Krijnen is o.m. lid van de Werkgroep Bouw Historie Zutphen en bouwhistoricus Gemeente Zutphen en Doesburg en heeft daardoor veel kennis over het bouwverleden van de stad Zutphen.

Op de website  staat steeds de actuele stand van zaken. Niet-leden betalen € 2,50 per persoon, tenzij zij zich op dat moment als lid aanmelden.

Geplande excursie van 10 mei 2015, thema gevelstenen, is verplaatst naar 27 september 2015. 

Zoals de naam zegt, houdt de Historische Vereniging Zutphen zich bezig met de beoefening van de geschiedenis van Zutphen en onmiddellijke omgeving.

De vereniging tracht dit te bereiken door het houden van lezingen en excursies. Het uitgeven van publicaties. Het instellen van werkgroepen die de geschiedenis van de stad en haar wijken beschrijven.

Per kwartaal verschijnt het verenigingsblad Zutphen. Belangstellenden kunnen zich kosteloos inschrijven op de maandelijkse electronische nieuwsbrief "Op de Rol in historisch Zutphen.

 

    elke dag een historische ansichtkaart van Zutphen.